Screens

screen5.jpg

Screens

Bij een lage zonnestand biedt een screen de beste bescherming. Het houdt zowel het zonlicht als de warmte tegen. Zo blijft het in de zomer aangenaam koel en spaart u kosten uit op klimaatbeheersing zoals airco. Een ritsscreen is bestendig tegen zware wind, zoals er kan zijn op hoge flatgebouwen of als uw raam juist aan de windsterke kant staat. 

Met een screen heeft u zicht van donker naar licht, wat betekent dat u van binnen in makkelijk naar buiten kan kijken, maar niet omgekeerd. Zo heeft u extra privacy. U heeft keuze uit verschillende lichtdoorlatende- en verduisteringsgradaties. Screens zijn ook beschikbaar in veel kleuren en dessins. Zo wordt uw zonnewering geheel op uw wensen afgestemd. 

Een screen is ideaal bij ramen die geen naar buiten bewegende delen hebben. Heeft u liever een duurzame oplossing waarbij we de zon gebruiken om het scherm te laten bewegen, dan kan u ook kiezen voor een solar waarbij een zonnepaneeltje op de cassette en een ingebouwde batterij zorgen voor een optimale en continue werking, zelfs bij bewolkt weer. Mooi meegenomen is dat we hier dan ook niet moeten boren en elektriciteitsleidingen voorzien.

Uitvalscherm.jpg

Uitvalscherm

Een stormvaste zonweringsoplossing is ook ons uitvalscherm met vast armen. Een sluitende aluminium cassette beschermt het doek en de mechanische onderdelen tegen gure weersomstandigheden. Dankzij een ingebouwd veersysteem blijft het doek steeds onder spanning. Dit kan tot maximaal 5 meter breed of 6 meter gekoppeld. Dit in uitvoering met motor of met windwerk en zwengel.

Screens-b126website.jpg

Verandazonwering

Specifieke screens voor op bestaande veranda’s behoren ook tot de mogelijkheden. Zo is er de topscreen voor horizontale en schuine glaspartijen, lichtstraten, veranda’s en serres. De combinatie van een veersysteem en een ritsscreen houdt het doek strak gespannen op elke hoogte en zelfs bij 6 beaufort.

Er zijn ook modellen waarbij een telescopisch uitschuifbare extensie de schaduw tot 1,25 meter voor de veranda verlegt. Het naar boven oprollen van het doek voorkomt het inrollen van vuil en bladeren. Afhankelijk van het type doek kan een veranda tot 5 meter breed en 6 meter uitvallen. En in gekoppelde versie verdubbelt de maximale breedte tot 10 m en een maximum oppervlakte van 36 m².

Er zijn toepassingen waarbij ook veranda’s met een onregelmatige vorm volledig van schaduw kunnen voorzien worden en extra bescherming tot 1 meter voorbij de zijkanten bieden. De steunen worden rechtstreeks op het verandadak vastgemaakt en op die steunen worden dan de geleiders voorzien.

Een vraag over onze screens?

Heeft u nog vragen over onze screens en de verschillende mogelijkheden, aarzel dan niet om ons te contacteren via het contactformulier. Wij beantwoorden elke vraag zo snel mogelijk en helpen u graag verder.