Vliegenramen

Dubbele-vliegenschuifdeur-.jpg

Vliegenramen

Vliegenramen zijn een essentiële aanvulling voor een verhoogd wooncomfort. Dankzij een vliegenraam haalt u het mooie weer in huis, maar houdt u vliegen, muggen en andere insecten buiten! Dankzij het ingenieuze inox clipsysteem kunnen ze gemakkelijk geplaatst worden, maar ook even gemakkelijk weer verwijderd worden. 

Al onze vliegenramen worden steeds op maat gemaakt en kunnen volledig aangepast worden aan de meeste raamstructuren, welke afmeting, vorm of kleur ook. Daarom kunnen ze zowel op aluminium, houten of pvc-ramen geplaatst worden. U heeft keuze uit meer dan 1000 lakkleuren voor de afwerking ervan, zodat ze esthetisch bijna onzichtbaar worden.

Het insectengaas dat we gebruiken, is vervaardigd uit glasfibervezel en voorzien van een dubbele verankering van de horizontale en verticale draden. De kleine maasmaat van het gaas (1,29 mm x 1,13 mm) garandeert u een uitstekende bescherming tegen alle insecten.

Kenmerken van het gaas zijn: Belgische makelij, roestvrij en zelfdovend, bestand tegen grote temperatuurschommelingen, alsook vormvast.  

Keuze uit:

  • Glasfibervezel (standaard) - Kleur: grijs
  • Petscreen (optie): ideale bescherming in een omgeving met huisdieren - Kleuren: grijs of zwart
  • Clearview (optie): zeer dun geweven voor een hogere doorkijkgraad - Kleur: zwart

Indien gewenst kunnen onze schuifvliegendeuren ook opgespannen worden met zonnewerende Soltisdoek. Deze dient wel zelf aangeleverd te worden. Voor industriële toepassingen kunnen we uw schuifvliegendeur ook met inoxgaas opspannen. Let wel: inoxgaas is geen decoratief product.

Opmerking: bij alle plisséramen en -deuren is er geen keuze mogelijk tussen de verschillende soorten gaas, maar wordt steeds hetzelfde zwarte, opvouwbare gaas voorzien.

Onze pvc-pees dient voor de bevestiging van het insectengaas in het profiel. De uitzonderlijke kwaliteit ervan in combinatie met het opspannen door ons deskundig personeel zorgt ervoor dat het insectengaas altijd perfect opgespannen blijft zoals op het moment van uitlevering, in welke weersomstandigheden dan ook. De pvc-pees is verkrijgbaar in zwart en grijs.

Bij de vliegenramen wordt de tussenstijl steeds in het midden van het vliegenraam voorzien. Andere hoogtes of meerdere tussenstijlen kunnen echter ook steeds aangevraagd worden. Bij hoogtes vanaf 1600 mm worden er standaard 2 tussenstijlen voorzien. 

_Schuifvliegendeur-Elegance.jpg

Schuifvliegendeuren

Bij de schuifvliegendeuren (behalve Elegance+) wordt de tussenstijl steeds op een hoogte van 962mm (midden van de tussenstijl) geplaatst. Andere hoogtes of meerdere tussenstijlen kunnen echter ook steeds aangevraagd worden. Al onze luiken zijn beschikbaar in de kleuren wit, bruin of lichtgrijs. 

In al onze schuifvliegendeuren kunnen wij een aluminium schopplaat voorzien. Deze wordt onderaan in de schuifvliegendeur geïnstalleerd en is noodzakelijk wanneer u een dierenluik wil voorzien. De schopplaat wordt altijd uitgevoerd met een dikte van 2 mm en wordt gemoffeld in dezelfde kleur als het kader en de vleugel. De hoogte is standaard 300 mm, maar kan ook vrij gekozen worden. Voor de trouwe viervoeter(s) kan er een dierenluik voorzien worden in de vliegendeur. Deze worden verwerkt in de schopplaat en worden naar wens links, rechts of in het midden van de vliegendeur geplaatst.

Wij hebben hiervoor 4 verschillende uitvoeringen beschikbaar:

  • Dierenluik Smal voor schuifdeur (tot 7 kg - schouderbreedte 147mm)
  • Dierenluik Smal voor draaideur (tot 7 kg - schouderbreedte 150mm)
  • Dierenluik Medium (tot 18 kg - schouderbreedte 219mm)
  • Dierenluik Large (tot 45 kg - schouderbreedte 290mm)

Bij al onze schuifvliegendeuren (behalve bij 'Smal') kunt u ook opteren voor een eindstop. Deze worden aan beide uiteinden van de rails geplaatst, waarbij het clipsysteem er voor zorgt dat de deur vastgezet wordt en dus niet meer kan open- of toeschuiven. Onze eindstoppen worden in dezelfde kleur gelakt als de schuifvliegendeur.

Voor al onze schuifvliegendeuren (behalve Smal) geldt een inbouwdiepte van minimaal 40 mm indien gebruik gemaakt wordt van de smalste rails. Afhankelijk van de gebruikte rails kan deze inbouwdiepte groter worden. Indien u deze dieptes niet heeft, bv. omwille van een rolluik, dan kunt u gebruik maken van onze schuifvliegendeur Smal. Deze heeft slechts een minimum inbouwdiepte nodig van 25 mm, afhankelijk van de gebruikte rails. Opgelet: wanneer u een schuifvliegendeur Smal wil plaatsen met dierenluik, dan heeft u meer inbouwdiepte nodig.

_vliegenraam-met-dierenluik.jpg

Vliegendeuren

Bij de vliegendeuren (behalve Elegance+) wordt de tussenstijl steeds op een hoogte van 917 mm (midden van de tussenstijl) geplaatst. Andere hoogtes of meerdere tussenstijlen kunnen echter ook steeds aangevraagd worden.

Al onze vliegendeuren kunnen voorzien worden van een pomp voor automatische sluiting. Deze luchtpomp kan zo geregeld en bijgesteld worden dat de sluiting gebeurt tegen de door u gewenste snelheid. De pomp kan gemakkelijk gedemonteerd worden en kan ook worden vastgezet zodat deze blijft openstaan en u dus probleemloos binnen en buiten kunt met boodschappen.

vliegendeurplisse.jpg

Deurplissé

De deurplissé combineert de uitstekende eigenschappen van de Japanse plissédeur met de wensen van de Belgische markt. Dat resulteert in een schitterend product met een strak design, dat naadloos aansluit op elke opendraaiende deur of schuifdeur.

De ondergeleider van glasvezelversterkend pvc zorgt voor een onbelemmerde doorgang naar buiten. Daarmee is de deurplissé van FenekO een product van topkwaliteit dat geschikt is voor intensief gebruik. Het zwarte niet-reflecterende gaas belemmert amper het zicht naar buiten. Het sluit de opening netjes af en blijft keurig op zijn plaats zitten.

De raamplissé haast vanzelf; de bedieningslijst blijft altijd in de gevraagde positie staan en klapt niet dicht. Het grote verschil met andere plissédeuren op de markt, zijn de verticaal afgewerkte hoogtes. Hierdoor zit het zwarte plastic einddopje altijd mooi weggewerkt in de bovengeleider van de deurplissé.

Een vraag over onze vliegenramen?

Heeft u nog vragen over onze vliegenramen en de verschillende mogelijheden, aarzel dan niet om ons te contacteren via het contactformulier. Wij beantwoorden elke vraag zo snel mogelijk en helpen u graag verder.